Ugledni čas – Najznačajnije destinacije kongresnog turizma u Srbiji

   Na prethodnim časovima stručnog modula obrađivali smo nastavne jedinice na temu Kongresnog turizma. Kako bi što bolje utvrdili pređeno gradivo, organizovane su radionice na temu „Najznačajnije destinacije kongresnog turizma u Srbiji“, gde je svako od učenika imao za zadatak da predstavi neku od destinacija u vidu panoa ili prezentacija. U utorak 07. aprila 2014. godine na prethodno pomenutu temu, održali smo i ugledni čas gde su prisustvovali pedagog škole Evica Vujičić, profesor ekonomske grupe predmeta Krstanka Radanović, profesor poslovne informatike Milica Petrić, profesor engleskog jezika Marija Gordić i profesor privrednog prava Dragana Dragumilo Kolundžija i učenici  III-2 i III-3 odeljenja ekonomski tehničar. Svima se zahvaljujemo na odvojenom vremenu i ukazanoj prilici da im približimo i na slikovit način objasnimo kongresni turizam u Srbiji.  
Posle časa održan je sastanak na kome se profesori koji su prisustvovali času izneli svoja zapažanja i zapažanja učenika III2 i III3 odeljenja.
 
 
   „Svojim  izlaganjem i prezentacijom (slikom i rečima) uveli su nas u svet kongresnog turizma. Na profesionalan način su predstavili kongresne centre Kopaonik, Beograd i  Vršac kao kongresnu destinaciju u razvoju.
Primenom stečenih znanja, veština i kompetencija zadržali su pažnju prisutnih učenika i kolega što je pokazatelj kvaliteta i uspešnosti časa.
Ovakvi časovi su odraz kontinuranog, kretavinog i predanog rada i zalaganja kako učenika tako i predmetnog nastavnika, sto drugima treba da posluži kao primer.“

– Profesor Krstanka Radanović

 

   „Čas je bio dobar primer inovativnog pristupa aktivnoj nastavi. Koristeći stečena znanja iz stručnog modula u korelaciji sa predmetima poslovna informatika i engleski jezik, uz asistenciju (u uvodnom delu časa) predmetnog nastavnika samostalno realizovali nastavnu jedinicu „Najznačajnije destinacije kongresnog turizma u Srbiji“.  Svi prisutni učenici i nastavnici imali su zaista osećaj da su posetioci jednog velikog poslovnog skupa.“

– Profesor Dragana Dragumilo Kolundžija

 

   „Prezentovanje je bilo izuzetno slikovito i precizno. Tema je obrađena na jasan i poučan način. Učenici koji su prezentovali su bili dobro pripremljeni i upućeni da su nam držali pažnju čitav čas. Pokazali su znanje engleskog jezika kroz upotrebu stručne terminologije. Sve pohvale na trudu i umeću.“

– Profesor Marija Gordić
  • Učenici trećih razreda ekonomskog smera po planu i programu u predmetu poslovna informatika imaju predviđene nastavne jedinice vezane za izradu prezentacija. Primarni cilj uglednog časa je bio da učenici vide kako da naprave efikasne multimedijalne prezentacije i da usvoje i sprovedu principe prezentovanja. To su učenici III5 uspeli da ostvare. Iskusno i bez treme su nas upoznali sa kongresnim turizmom u Srbiji. Tokom uglednog časa učenici su naučili da osim izlaganja prezentacije treba i da:
  • Isplaniraju i organizuju prezentaciju
  • Pripreme i organizuju neophodan materijal
  • Unesu i oblikuju tekst, fotografije i kontrolišu audio fajlove
  • Urede dizajn prezentacije i kontrolišu vreme trajanja slajdova

Zahvaljujemo se učenicima III5 i profesorici Aranki Harak. Nadamo se ponovnom susretu u „plavoj sali“, kao kongresnom centru škole dr Radivoj Uvalić.

                                                                                                          – Profesor Milica Petrić

 

10178230_710052275684769_137960927_n

                              

 

 

 

 

 

                         David Radanović
Beograd

 

                                                                    Isidora Kovačević
                                                                            Kopaonik

 

10178351_710052285684768_1590611760_n

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                            Ivana Mažar
                                                                                                                 Vršac

 

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: